Het verzamelen van backlinks, linkbuilding, kost tijd. Het is een continu proces, dat om een beredeneerde aanpak vraagt. Je kunt op verschillende manieren goede backlinks verzamelen:

1. Start met gastbloggen

Voor het verzamelen van backlinks is het interessant om gastblogger te worden op andere websites. Elke website kan wel inspirerende teksten gebruiken. Via iemand anders zijn website ontvang je niet alleen goede backlinks, maar bereik je ook nog een nieuwe doelgroep en bouw je aan je naamsbekendheid.

Uiteraard is het aan te raden om artikelen te publiceren op aanverwante websites van bedrijven die relevant zijn voor jouw product of dienst. Zulke bedrijven zijn vaak erg blij met jouw content: een win-win situatie dus.

Wanneer je wilt weten welke blogsites er allemaal zijn binnen jouw vakgebied of markt, kun je gebruik maken van Google Blogsearch. Vaak vind je ook al snel platformen voor ondernemers en bedrijven door even de zoekmachines te raadplegen ;D.

2. Meld je aan op startpagina’s

Zorg wanneer jij je bedrijf aanmeldt bij een startpagina, dat de startpagina wel relevant is voor jouw business. Startpagina’s met heel veel linkjes zijn vaak niet erg waardevol, zij geven maar in beperkte mate autoriteit mee aan de link. Voorbeelden van startpagina’s zijn startpagina.nl, startgids.nl en snelstarten.nl.

3. Maak gebruik van persberichten

Een andere manier om backlinks te verkrijgen is artikel marketing. Hierbij publiceer je artikelen met waardevolle content over jouw business op allerlei plekken op het internet. Uiteraard link je vanaf die plek naar jouw website. Je zorgt hiermee niet alleen voor ideale backlinks, je genereert ook meer verkeer naar jouw website. Let er wel op dat de websites waarop je artikelen publiceert relevant en waardevol zijn.

4. Zorg voor persberichten

Met persberichten zorg je niet alleen voor publiciteit, maar ook voor het verkrijgen van backlinks. In dat persbericht kun je namelijk prima wat backlinks opnemen. Het is wel de kunst om de juiste balans te vinden, je wilt niet dat lezers je persbericht ervaren als spam.

Een bijkomend voordeel is dat sommige persberichten nog wel eens doorgestuurd worden naar andere nieuwssites. Zo verkrijg je dan dus nog meer backlinks.

Persberichten kun je betaald of gratis plaatsen. Voorbeelden van sites voor persberichten zijn persberichten.com, nieuwsbank.nl en emea.nl.

5. Haal backlinks uit sociale media

Google vindt links vanuit social media ook belangrijk voor het bepalen jouw ranking. Je verkrijgt backlinks door jouw social media kanalen als Twitter, Facebook of LinkedIn te koppelen aan je website.

Het is van belang dat je niet uit een enkel social media bericht een paar links krijgt. Wanneer je per blogbericht op social media kanalen een paar tweets of likes ontvangt is dit wel effectief. Google inventariseert regelmatig de links die jij verkrijgt vanuit sociale media platformen, daar ligt dus een kans voor jouw linkbuilding.

Vergeet interne linkbuilding niet!

Links hoeven niet alleen te komen van externe websites, intern kun jij ook links gebruiken. Goede interne linkbuilding draagt bij aan een betere navigatie, een heldere website structuur en verdeelt de autoriteit binnen je website.

Interne links hebben dus invloed op je ranking. Wanneer je bepaalde pagina’s meer autoriteit meegeeft door een interne link te gebruiken, hebben deze een grotere kans hoger te scoren in Google.

Jouw homepage heeft waarschijnlijk de meeste backlinks en is daardoor een waardevolle pagina voor jouw ranking. Deze pagina heeft veel autoriteit en geeft dat in delen weer door aan de pagina’s waar je intern verder naartoe linkt. Het is goed om je er bewust van te zijn dat je die autoriteit wel goed verdeeld.

Eén of twee interne links ontvangen nog 50 tot 100% van de autoriteit, links die veel dieper in jouw sitestructuur staan hebben veel minder linkwaarde. Belangrijke content die vindbaar moet zijn in de zoekmachines moet dus niet diep weggestopt zijn in de sitestructuur.

Bouw met linkbuilding aan goede SEO

Maak dus een goed linkbuilding plan. Doe dat zelf, of betrek een betrouwbaar SEO bureau hierbij. Neem de mogelijkheden voor kwalitatieve backlinks en je interne linkstructuur onder de loep en bouw zo aan een goede vindbaarheid in de zoekmachines.

 

 

Nederlandse Backlinks kopen

Als een van de grootste linkbuilding bedrijven in Vlaanderen en Nederland beschikken we over meer dan 1000 eigen websites met een hoge DA en PA waarde. wij helpen dagelijks kmo’s en grote bedrijven om hun online succes via Internet te verbeteren. Dit door website optimalisatie en linkbuilding. Wij verkopen links afzonderlijk of via een maandelijks pakket. Ontdek zelf waarom back-links-kopen.be de toonaangevende keuze is van heel wat webdesigners, SEO bedrijven en website eigenaars.

kwalitatieve backlinks

Omdat zoekmachines nu meer aandacht besteden aan de waarde van kwaliteit boven kwantiteit. En het verkrijgen van kwalitatieve links van relevante, autoriteit websites is niet zo eenvoudig. Maar als je linkbuildingcampagne goed is uitgevoerd is ook beloning groot want je krijgt meer bezoekers dankzij het zoekmachine verkeer naar uw website. Dat betekent meer leads, omzet en inkomsten voor uw bedrijf.